5 motive pentru a mânca lent

Pentru a limita riscurile de a suferi de diabet, pentru a proteja inima, pentru a lupta contra obezitatii… iata care sunt avantajele legate de un consum mai lent al meselor. Daca vei mesteca cat mai corect si nu vei manca repede cu imbucaturi mari, vei observa o mare diferenta.

Continutul farfuriilor noastre este foarte important pentru sanatatea noastra. Dar cum ramane cu « viteza » cu care consumam alimentele din farfurie? Viata noastra de zi cu zi supraincarcata cel mai adesea, ne face sa luam masa cu viteza intre o intalnire si o convorbire la telefon. Ori, sistemul nostru digestiv are nevoie de 15-20 de minute pentru a se pune la treaba si pentru a functiona asa cum trebuie. Si daca nu vei mesteca asa cum trebuie fiecare imbucatura, te vei confrunta cu anumite riscuri pentru sanatate.

Iata deci 5 motive care sa te faca sa te bucuri de fiecare masa.

Rezistenta la insulina. Daca vei manca o masa prea repede, vei risca sa suferi de diabet de tip 2. Aceasta maladie este provocata de rezistenta la insulina, atunci cand celulele corpului nu mai raspund eficient la acest hormon.

Mancand prea repede, avem tedinta de a nu ne simti satui si deci vom manca si prea mult. Rezultatul- o fluctuatie de glucoza care poate duce la o rezistenta la insulina.

Pentru a-ti proteja inima. Conform studiilor stiintifice, persoanele care mananca prea repede risca sa dezvolte un sindrom metabolic care ii va expune la maladii cardiovasculare, marind tensiunea arteriala, nivelul de colesterol rau si numarul de kilograme in plus.

Pentru a ramane in forma. Un consum rapid al mancarii duce la o scadere a satisfactiei, dar si la un aport de calorii ridicat. Riscul de obezitate este deci mult mai ridicat si el doarece corpul nu are timp sa trimita semnale de satietate creierului.

Pentru a evita refluxul. Alimentele care nu sunt mestecate asa cum trebuie ajung foarte repede in stomac in mari cantitati si pot sa duca la un reflux acid. Senzatii de arsura, indigestie, dureri abdominale, simptome care se pot manifesta atat de timp de zi, cat si pe timp de noapte.

Pentru a nu te sufoca. Bucatile prea mari inghitite prea repede ne pot sufoca. Mestecand corect si incet se poate limita aceasta problema.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?