Bastia, portul principal al insulei Corsica

La doi pași de continent, accesibilă pe cale aeriană sau pe mare, Corsica este o destinație populară. Bastia, fondat de genovezi, este primul mare oraș din partea de nord a Corsicii și primul port pe care îl descoperim dacă sosim în regiune pe mare. Ce putem vizita în Bastia? Îți spunem noi acum.

Centrul istoric. Descoperirea Bastiei înseamnă o scufundare obligatorie în centrul istoric al orașului și a două cartiere emblematice: Terrra Vecchia și Terra Nova. Primul este cartierul din Portul Vechi, o rețea aglomerată de străduțe înguste, al doilea, un district istoric situat de cealaltă parte a portului vechi și reprezintă o zonă mai organizată și mai modernă. Imposibil să te afli în Bastia și să nu vizitezi citadela și ruinele sale precum și vasta piață Sf. Nicolas. Edificii baroce, fațade vechi…peisajul este sublim.

Coniderat drept un oraș al artei și al istoriei, Bastia le oferă turiștilor o mulțime de monumente de vizitat. Trebuie să vizitezi neapărat palatul guvernatorilor și muzeul de istorie din Bastia. Mai jos de palat, profită de splendida grădină Romieu care te va duce la malul mării.

Bastia dispune de un număr mare de edificii religioase în stil baroc. Vizitează vechea catedrala Sf. Maria de Bastia, biserica Sf. Ioan Botezătorul situată vis-a-vis de Portul Vechi, ambele clasate monumente istorice.

Dacă Corsica este preferată de un număr mare de turiști pentru plajele sale de vis, nici regiunea Bastia nu se lasă mai prejos. Cea mai frumoasă plajă din Bastia este Moriani. Nici Nonza nu trebuie neglijată. Contrastul dintre apa de culoarea azur și pietrișul negru este superb. Mai aproape de oraș se găsesc plajele Grisgione, Miomo și Arinella.

Bastia este reputată nu doar pentru plajele sale ci și pentru gastronomie: brânzeturi, mezeluri sau prăjituri. Sardinele cu brocciu, o brânză preparată în Corsica sunt cele mai căutate de turiști.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?