Beneficiile ridichilor asupra sănătății

Cu coaja sa roz, cu textura sa crocanta si cu gustul sau usor picant, ridichea este o crucifera de privilegiat pentru actiunea sa antioxidanta, dar si datorita faptului ca este cel mai bun stimulant digestiv. Iar numeroasele sale beneficii fac din ea un excelent protector al organismului.

Aceasta leguma – crucifera, ideala la aperitiv mai ales, apartine familiei cruciferelor, la fel ca si napii, cretusca sau varza. In plus, contine foarte putine calorii, este foarte bogata in vitamine si minerale si ofera beneficii nebanuite pentru sanatate.

Ridichea contra oxidarii. La fel ca si toate cruciferele, ridichea este un concentrat de nutrienti care pot preveni diferite afectiuni, precum cancerul, bolile cardiovasculare sau imbatranirea cutanata. Antioxidantii antimutageni precum flavoinoizii sau polifenolii sunt ominiprezenti in ridiche si contribuie la protejarea membranelor celulare contra radicalilor liberi, responsabili cu stresul oxidativ.

Ridichea poate proteja sistemul digestiv. Cu doar 15 calorii pe 100 de grame, ridichea este o maniera excelenta de a veni cu un plus de picant pentru un regim hipocaloric. Pe langa calitatile sale dietetice, nutrientii din ridiche sunt cei care actioneaza pentru a proteja sistemul digestiv. Este deci un aliment care poate stimula mobilitatea digestiva si care poate favoriza tranzitul intestinal. Iar glucosinolatii, compusii organici din ridiche ii confera minunate proprietati antibaceriene si protectoare pentru flora intestinala.

O campioana atunci cand vine vorba despre vitamina C. Pe langa minunatele sale proprietati antioxidante, ridichea contine vitamina C, deci este perfecta pentru a stimula sistemul imunitar. O portie de 100 de grame de ridiche poate acoperi cu pana la 30% nevoile zilnice de vitamina C ale organismului. Aceasta vitamina este esentiala pentru organism mai ales in ceea ce priveste prevenirea gripei si a racelii pe timp de iarna dar si a maladiilor cardiovasculare. Incorporeaza deci ridichea in meniu cat mai des pentru a te asigura de o excelenta protectie pentru organismul tau.

De asemenea, ridichea este cea mai buna idee atunci cand vrei sa iti faci plinul de energie. Este bogata in vitamina C, in vitamina B, potasiu si sodiu si deci este un bol de energie minunat pentru organism. Are si o actiune detox datorita faptului ca aceasta creste in pamant, fiind foarte bogata in minerale si oligoelemente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?