Cum îți descoperi pasiunile

Unul dintre cele mai importante principii pe care le cunosc și cu care mă asociez, adică sunt perfect de acord cu ele și mă ghidez după acestea în viață, este și ideea că am venit aici pe pământ să trăiesc și nu doar să supraviețuiesc. Și zic asta pentru că, din păcate, în ziua de astăzi sunt tot mai puțini oameni care cu adevărat trăiesc fiindcă majoritatea doar se zbat să supraviețuiască.

Pentru mine, să trăiesc înseamnă să fac exact ceea ce vreau, ceea ce mă satisface și ce consider eu că e ok din orice punct de vedere pentru mine. Astfel, am tras tare pentru a câștiga bani din pasiunile mele fiindcă nu am fost niciodată împăcat cu ideea de a munci într-un domeniu care nu-ți place doar pentru a face bani cât să supraviețuiești. Repet, asta nu înseamnă că trăiești.

Aplicând această teorie și zilele trecute într-o discuție cu câțiva prieteni ai mei care nu trăiesc ci supraviețuiesc, adică lucrează la niște locuri de muncă total diferite de ceea ce le-ar plăcea lor să facă și abia câștigă bani cât să se întrețină, ei au ajuns la concluzia că nu au cum să câștige bani din pasiunile lor pentru că ei n-au pasiuni. Da, ați citit bine și din păcate impresia pe care o au pare foarte adevărată pentru că au fost ani de zile obișnuiți într-o anumită rutină și s-au distras cu totul de viața reală.

E simplu să-ți descoperi pasiunile. Ieși din rutină și fă cât mai multe lucruri care să n-aibă legătură cu ceea ce faci tu de obicei (asta doar dacă ai impresia că treburile pe care le faci de obicei nu se încadrează la pasiuni) și în acest fel e imposibil să nu găsești ceva care-ți place și pe care-l poți trece pe lista pasiunilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *