De ce ar trebui să consumi mure? Trei motive

Foarte bogate în nutrienţi esenţiali, cu un nivel foarte slab de calorii şi pline de antioxidanţi, murele sunt un concentrat de beneficii pentru sănătate.

Luna septembrie este marcată de începutul toamnei, de recolte, de întoarcerea la şcoală…. Dar şi de sosirea pe tarabele din pieţe a murelor. Nu numai că sunt delicioase sub forma lor natur sau în dulceaţă, în tarte, şerbet sau iaurturi, dar sunt şi pline de beneficii pentru sănătate. Dacă nu te-am convins încă, iată trei motive pentru care ar trebui să le consumi mai des.

Pentru nutrienţii lor. Dacă vrei să îţi faci plinul de energie nimic nu se compară cu o doză de mure. Sunt fructe foarte bogate în antioxidanţi, polifenoli, cupru, dar şi vitaminele K, C, mangan, kaliu, acid folic, galic şi elagic tanini… Toţi aceşti nutrienţi reprezintă cea mai bună modalitate de a menţine în cea mai bună stare de sănătate sistemul cardiovascular, dinţii, oasele, sângele, sistemul imunitar şi capacităţile cognitive.

Pentru a te menţine în formă. Murele conţin un nivel foarte ridicat de apă. Sunt cele care te vor ajuta deci să te menţii hidratat, să îţi faci plinul de fibre, să te energizezi, să limitezi ronţăitul nesănătos dintre mese şi deci să îţi mentii şi silueta. Conţin foarte puţine calorii şi mult mai puţin zahăr faţă de alte fructe. Dacă vei consuma mure la micul dejun, în sucurile smoothie sau la deserturi vei ajuta organismul să se menţină în formă.

Pentru a îmbătrâni aşa cum trebuie. Mai multe studii au demonstrat faptul că dacă vei consuma zilnic mai multe fructe de genul coacăzelor, murelor, afinelor, vei reuşi să previi riscul de a suferi de numeroase boli neurodegenerative precum Parkinson sau Alzheimer. Iar flavonoizii sunt de mare ajutor pentru a preveni diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, pot limita inflamaţiile şi riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?