Ești colerică sau pesimistă? Înseamnă că vei trăi mai mult timp

Ti se reproseaza cel mai adesea ca vezi doar latura negativa a lucrurilor, ca esti foarte pesimista sau ca esti mereu « cu nervii la pamant »? Iti vine sa crezi ca este o veste buna pentru sanatate? Iti vom explica in cele ce urmeaza.

Nu trebuie sa vezi viata in roz pentru a trai mai mult. Daca studiile precedente afirmau ca pentru a trai mai mult si pentru a fi cea mai sanatoasa, trebuie sa fii extrem de optimista si sa vezi doar latura pozitiva a lucrurilor sau partea plina a paharului, se pare ca anumite studii recente afirma tocmai contrariul.

Profesorul Frider R. Lang, cercetator la Universitatea Erlangen- Nuremberg, din Germania, dar si echipa sa, asigura de faptul ca daca vezi viata intr-o maniera mai sumbra te vei bucura doar de efecte pozitive asupra sanatatii.

Analizand felul in care vad viitorul in jur de 10 000 de personae, cu varsta cuprinsa intre 18 si 96 de ani, profesorul a observat ca in functie de varsta, se vad lucrurile mai optimist sau mai pesimist. Astfel ca tinerii se asteapta ca viata sa devina mai buna de-a lungul anilor si ca aceasta sa le aduca din ce in ce mai multe satisfactii. In timp ce persoanele mai in varsta s-au dovedit a fi extrem de pesimiste in ceea ce priveste viitorul lor. Acestia se pare ca subestimeaza mai usor calitatea vietii lor din urmatorii 5 ani.

Dar comparand rezultatele obtinute, autorii studiului nu au putut decat sa remarce ca daca se subestimeaza calitatea vietii din viitor, dupa cum o fac si persoanele in varsta, acest lucru duce la o mai buna stare de sanatate.

Cum se poate mania pastra starea de sanatate? Se pare ca persoanele care sunt mai manioase sunt si mai creative, oricat de incredibil sau sau de uimitor ar putea parea asta.

S-a dedus deci ca mania pregateste corpul sa isi mobilizeze cu adevarat resursele si ca iti semnaleaza ca situatia in care te regasesti nu este deloc buna. Iti da astfel un imbold plin de energie pentru a iesi cat mai repede din aceasta situatie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?