Ești dependent de rețelele sociale? Iată trei trucuri care s-ar putea să te ajute

Simti ca utilizarea retelelor sociale a devenit putin cam problematica, iti place sau adori la nebunie sa navighezi pe retelele sociale? Iata cateva sfaturi pentru a lua putina distanta fata de retelele sociale.

Fa o pauza. Atata vreme cat nu te deconectezi, nu poti intelege cum e sa stai departe de retelele sociale. Acest prim pas te va ajuta sa te gandesti sau sa meditezi la urmatorul aspect- ce se ascunde in spatele utilizarii tale, pe care poate o consideri abuziva. Si ia si notite- oare iti este teama de faptul ca iti lipseste ceva atunci cand nu esti conectat? Te simti mai singur si mai izolat? Fiecare poate ca va avea un raspuns diferit. Este insa important sa te folosesti de aceste raspunsuri pentru a le folosi pe post de ghid personal, pe post de instrumente in crearea unor strategii pentru a diminua utilizarea folosirii retelelor sociale.

Reintrodu activitatile tale preferate in viata de zi cu zi. Inainte de a petrece atat de mult timp pe retelele sociale, oare ce iti placea sa faci in timpul tau liber? Poate ca mergeai sa savurezi o limonada sau un fresh pe terasa sau faceai un maraton de seriale pe Netflix? Foarte multa lume insa, raspunde foarte greu la aceasta intreabare, de parca nu ar mai fi avut o viata inainte de retelele sociale. Trebuie sa te gandesti foarte bine la acest aspect si sa incerci sa reintroduci aceste activitati in viata de zi cu zi pentru a-ti regasi echilibrul.

Invara sa te autoeduci. Daca pentru unii autodistantarea poate sa fie destul de dificila, sa iti fixezi o anumita plaja orara in care sa verifici retelele sociale, poate sa fie o solutie buna. Nu folosi telefonul mobil pentru a te trezi dimineata, dezactiveaza notificarile… iata cateva exemple de strategii pe care trebuie sa le pui la cale pentru a nu te mai simti atat de captiv.

Deci daca utilizarea retelelor sociale are un impact negativ asupra vietii tale si asupra vietii celor din jurul tau, incearca sa pui in aplicare aceste trucuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?