Iată ce regim trebuie să ții în funcție de vârstă

Avem obiceiul să adoptăm tot felul de diete minune care au funcționat în cazul altor persoane fără să ne gândim la faptul că suntem persoane distincte și că fiecare vârstă vine cu particularitățile sale deoarece organismul nostru este în continuă schimbare.

Regimul la 20 de ani. Este vârsta la care majoritatea din noi consumăm junk food: hamburgeri, chipsuri, pizza, bombe calorice cu alte cuvinte. Din fericire, la 20 de ani putem slăbi foarte ușor deoarece avem un metabolism bun iar organismul arde cu ușurință caloriile. Nu este nevoie de un regim ci mai degrabă de o reechilibrare. Limităm alimentele grase și dulci (pizza, hamburgeri, înghețată) și practicăm o activitate sportivă. Mizăm pe alimente bogate în fibre precum fructe și legume sub formă de salată și pe ouă și proteine vegetale (linte, fasole albă, tofu).

Regimul la 30 de ani. În această perioadă, femeia cumulează totul: se ocupă de creșterea copilului, de ascensiunea profesională și de viața de cuplu. La această vârstă frigiderul trebuie să fie plin de alimente de bază, sănătoase și ușor de preparat. Iaurt cu muesli, carne sau pește, legume verzi și feculenți.

Regimul la 40 de ani. Dezechilibrul hormonal poate provoca o modificare a metabolismului. Corpul arde mai puține calorii deoarece odată cu împlinirea vârstei de 40 de ani are loc o lejeră pierdere musculară. La această vârstă se impune schimbarea obiceiurilor alimentare. De asemenea, ajungem să înțelegem de ce mâncăm prea mult sau prost. Activitatea sportivă devine obligatorie pentru pierderea în greutate. A venit vremea să mâncăm mai puțin și să cumpărăm farfurii mai mici.

Regimul la 50 de ani. La 50 de ani pierderea în greutate este extrem de dificilă. Răbdarea și perseverența sunt cuvintele cheie. Starea de spirit se schimbă din cauza scăderii estrogenilor, hormonii feminini. Corpul suferă modificări din același motiv. Cu ajutorul exercițiilor fizice vei reuși să îți menții masa musculară. La această vârstă trebuie să evităm dulciurile, alcoolul și să consumăm alimente cu un indice glicemic scăzut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?