Jocurile sunt uneori utile

M-am săturat de persoanele care țin la orice pas să vorbească despre efectele nocive ale jocurilor video și problemele de care vom avea parte dacă ne vom juca. Aud fraze în care unii psihologi spun că un copil care joacă încă de la vârste fragede jocuri video violente, cu bătăi, omoruri, crime și alte astfel de chestii va ajunge și el, la rândul lui, un criminal, lucru cu care nu sunt de acord. Ideea e că totul depinde de felul în care privește respectivul copil jocul, din ce perspectivă.

În afară de asta lucrurile mai se bazează și pe educația pe care a primit-o/o primește copilașul, de nivelul intelectual la care a ajuns și de lururile pe care le vede în casă. Pâi dacă tu ești tată și-ți bați copilul și nevasta zilnic, îl lași să se joace jocuri violente, îl indoctrinezi și n-ai habar să-l educi atunci să nu te miri dacă o să ajungă criminal.

Eu încă de când am descoperit internetul, fiind la o vârstă destul de fragedă, am luat contact cu tot felul de lucruri ce se regăsesc pe internet. Am citit atât multe informații bune, mi-am făcut referate pentru școală și am aprofundat anumite domenii dar am și jucat cu orele jocuri în care torturam și omoram oameni și totuși până la vârsta pe care o am acum nu am observat să-mi fi afectat în vreun fel caracterul, stilul de viață sau modul de gândire.

În concluzie, dacă sunteți părinți, vă recomand să-i arătați chiar voi copilului așa-zisele pericole de pe internet, să le explicați cum funcționează totul și care este perspectiva din care trebuie să privească tot ceea ce întâlnește. Dacă el nu va ști asta și va lua de bun tot ceea ce vede atunci e într-adevăr posibil să aibă ceva probleme în viitorul apropiat sau nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?