Laptele de orez, doar avantaje pentru sănătate

Laptele de origine vegetală este din ce în ce mai consumat şi mai popular. Fie din cauza unei intoleranţe la lactoză, fie datorită gustului lor, varietăţile de lapte vegetal sunt cea mai bună alternativă la laptele de vacă. Laptele de orez este o variantă foarte interesantă. Este însă mai bun decât laptele de vacă? Iată câteva beneficii ale acestuia.

Laptele de orez conţine foarte puţin grăsimi. Laptele de orez conţine doar 1 gram de lipide pe 100 de grame, deci este unul din cele mai slabe în grăsimi. Este chiar mai slab în grăsimi decât laptele de migdale sau de nuci.

Laptele de orez este un lapte 100% vegetal. Datorită faptului că laptele de orez este un lapte de origine vegetală este ideal deci pentru un regim vegetarian, pentru cei care nu consumă produse de origine animală precum laptele de vacă.

Laptele de orez nu conţine colesterol. La fel ca toate produsele de origine vegetală, laptele de orez nu conţine colesterol. Este deci un aliat de preţ pentru cei care suferă din cauza problemelor legate de un nivel ridicat de colesterol rău.

Laptele de orez este un lapte care se poate digera foarte uşor. Laptele de orez face parte din cele mai digerabile varietăţi de lapte. Asta datorită orezului din care provine. Şi pe de altă parte, faţă de laptele de vacă, laptele de orez nu conţine nici lactoză.

Trebuie să ţii cont însă de câteva aspecte atunci când alegi să consumi laptele de orez. Acesta conţine puţine proteine sau calciu. Este însă o sursă bună de vitamine din grupa B. din cauza faptului că nu conţine multe proteine, conţine un nivel important de zahăr, astfel că indicele său glicemic este destul de ridicat, în jur de 85. Se va asimila astfel mult mai repede în organism faţă de laptele de ovăz sau cel de vacă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?