O noutate pentru 2021 – dieta cu indice glicemic

Care este regula de bază a unei diete cu indice glicemic? Să privilegiezi în regimul zilnic alimente care nu te îngraşă pentru a putea slăbi cât mai uşor şi mai eficient. Care este originea acestui regim? Cum arată el în linii mari? Cum se derulează? Iată câteva lucruri despre dieta cu indice glicemic.

Noua dietă cu indice glicemic este dieta care se bazează pe alegerea alimentelor în funcţie de indicele lor glicemic. Indicele glicemic este un indice care te ajută să ştii mai multe despre capacitatea unui aliment de a mări nivelul de glucoză din sânge.

Ideea de bază a acestui regim deci? Să privilegiezi la tine în farfurie doar alimentele care au un indice glicemic scăzut. Adică cele care nu urcă brusc nivelul glicemiei din organism. Pentru că alimentele cu un indice glicemic ridicat sunt cele care fac ca pancreasul să elibereze un nivel mult prea ridicat de insulină în sânge. Iar insulina este cea care poate favoriza luarea în greutate.

Cu cât un aliment conţine mai multe fibre solubile, cu atât indicele său glicemic este mai scăzut. Dieta cu indice glicemic vizează deci controlarea nivelului de glucide şi consumarea celor care au un indice mai mic de 55.

După succesul primei cărţi din 2007, autorii acestei diete, un inginer şi o dieteticiană, au mai scris una, considerată a fi drept o îmbunătăţire a precedentei şi care demonstrează eficienţa dietei cu indice glicemic atunci când vrei să slăbeşti.

Ce înseamnă însă mai exact dieta cu indice glicemic? Adoptând noua dietă cu indice glicemic, vei reuşi să slăbeşti între 200 şi 300 de grame, mai ales la nivelul taliei. Iată care sunt propunerile de care trebuie să ţii cont:
– mănâncă trei fructe şi legume pe zi.
– foloseşte pâine şi cereale cu un IG moderat sau scăzut.
– consumă leguminoase de două ori pe săptămână.
– mănâncă peşte de două sau de trei ori pe săptămână.
– consumă lactate cu moderaţie.
– foloseşte uleiul de măsline sau de rapiţă pentru asezonare.
– ascultă semnalele de saţietate şi de foame.
– carnea şi ouăle ar trebui să se consume de patru ori pe săptămână.

Dieta cu indice glicemic are trei faze, în funcţie de kilogramele pe care vrei să le pierzi şi privilegiază mai ales alimentele care te satură repede şi uşor cu efecte pozitive asupra sănătăţii şi siluetei.

Un comentariu la „O noutate pentru 2021 – dieta cu indice glicemic

Faci un comentariu sau dai un răspuns?