Știi de ce ne plimbăm atunci când vorbim la telefon?

Drept urmare a unor studii recente si a intrebarii ce sta pe buzele tuturor- De ce ne plimbam colo-colo atunci cand vorbim la telefon, s-a ajuns la o concluzie.

Deci cercetatorii au gasit un raspuns la aceasta intebare eterna- de ce simtim nevoia sa ne miscam mereu atunci cand vorbim la telefon. Poate ca este vorba despre o stimulare musculara. Iar cercetatorii de la Universitatea Mississippi din Statele Unite, chiar si-au indreptat atentia asupra acestui lucru. Iar concluzia este foarte neta. Daca ne miscam atunci cand vorbim la telefon, vom stimula cu 60% capacitatea noastra creatoare.

Studiul facut de cercetatorii de la Universitatea Mississippi au demonstrat ca acest fenomen este unul compensatoriu. Deci daca ne plimbam sau miscam atunci cand vorbim la telefon, compensam de fapt activitatea motorie a corpului uman. Si acest lucru faciliteaza cu aceasta ocazie buna functionare a neurotransmitatorilor din creier.

Deci avand un interlocutor la celalalt capat la firului, care nu e afla cu adevarat in fata noastra, miscandu-ne atunci cand vorbim la telefin, compsensam aceasta lipsa. Pentru a stimula putin si mai mult creierul in fata vidului, al golului din fata noastra.

Mersul poate evacua emotiile. Sa nu uitam ca mersul poate sa disipeze energia. Deci daca ne plimbam ici- colo atunci cand vorbim la telefon, vom reusi sa evacuam emotiile prea mari sau prea multe cu privire la tema convorbirii. Sau cu privire la interlocutor. Cu cat contextul emotional este mai important, cu atat suntem mai agitati. De asemene, cei care merg pot sa fie mai atenti si mai concentrati in acelasi timp.

Mersul stimuleaza deci si mai mult creierul nostru. Si poate favoriza concentrarea. Studii realizate in mai multe centre universitare, au ajuns la concluzia ca mersul sau plimbarea pot favoriza intelegerea si memorizarea. Mai ales pentru studentii la Litere, care trebuie sa invete unele lucruri pe de rost.

Iar mersul este prescris si persoanelor care sufera de probleme cerebrale foarte grave. Cum ar fi socuri, traume sau alte maladii. Iar in final, se pare ca Nietzsche avea dreptate- « ideile iti vin mergand ».

Faci un comentariu sau dai un răspuns?