The Virtuoso (2021) a primit un premiu Oscar

De curand, Antthony Hopskins a primit un premiu Oscar pentru cel mai bun actor in filmul The Father (2021) insa este cap de afis si in filmul The Virtuoso, un film destul de sumbru. Nick Stagliano, obisnuit cu acest gen, ne ofera 90 de minute de actiune intre personaje amorfe care ne lasa impresia ca nu isi doresc sa se afle aici.

Anson Mount (Hell on Wheels) intampina dificultati in a-si face personajul, un asasin profesionist, un personaj interesant. Este un film lent si lung si fiecare moarte in parte este extrem de plictisitoare. Ritmul filmului este atat de lent incat nu reuseste sa ofere o naratiune inteligenta. Avem impresia ca Nick Stagliono a adormit in spatele camerei de filmat, in timp ce turna acest film lipsit de interes.

Asta deoarece, personajele, pe langa faptul ca sunt unele mai previzibile decat altele, nu sunt deloc interesante.
Un asasin profesionist are misiunea de a gasi si a ucide ultima sa tinta cu scopul de a onora o datorie mai veche pe care o are la mentorul sau. Spre deosebire de celelalte sale misiuni de pana acum, asasinul platit are foarte putin informatii, stie doar ca victima sa se va afla intr-un restaurant. Ceea ce inseamna ca oricare din clientii restaurantului ar putea fi victima sa…

Interpretarea lui Anthony Hopkins nu este deloc rea insa nu aduce nimic nou intrigii. Nu putem sa nu ne intrebam ce este cu aceasta moda de a aduce actori cunoscuti ca sa joace in filme cu buget redus. Noi suntem de parere ca Bruce Willis este vinovat de aceasta mascarada care ar trebui sa se incheie. The Virtuoso este genul de film care incepe foarte rau si ajunge sa cada intr-un vid narativ.

Nici din punct de vedere vizual lucrurile nu stau mai bine. Nu exista nicio ambitie vizuala, avem impresia ca a pornit camera de filmat si a lasat-o sa mearga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *