Utopia pe Amazon Prime Video: serialul care rezonează cu pandemia

Actualmente disponibil pe Amazon Prime Video, Utopia pune in scena un grup de oameni implicati intr-un complot pe fondul unei epidemii. Un serial care se aseamana intr-o mare masura cu perioada pe care o traversam actualmente, cauzata de pandemia cu coronavirus.

Utopia, un serial britanic care te marcheaza
La origine, Utopia este un serial britanic difuzat incepand cu 2013 pe Channel 4. Creatorul sau, Dennis Kelly, propune un serial atipic din punct de vedere vizual, cu culori vii si o violenta grafica pentru a povesti destinul unui grup de persoane al carei viata urmeaza sa se schimbe din cauza benzilor lor desenate favorite.

Atunci cand unul din ei anunta ca a reusit sa puna mana pe al doilea capitol al unor benzi desenate cunoscute sub numele de Utopia, decid sa se intalneasca pentru a le descoperi impreuna. Doar ca o retea stranie porneste pe urmele lor pentru a recupera benzile desenate care se pare ca ascund un secret teribil. Iata-i fara voia lor implicati intr-o conspiratie teribila care ameninta umanitatea.

Serialul a avut dreptul la doua sezoane inainte de a fi anulat. Insa Amazon a decis sa ii dea o a doua sansa cu un remake american, disponibil pe Prime Video si condus de Gillian Flynn.

Un remake diferit de cel original
Pentru fanii serialului original, ideea unui remake ar putea fi cel putin ciudata. Exista teama de a vedea acelasi obiect insa cu alti actori, lucrurile nu ar putea iesi la fel de bine ca prima data.

Utopia este lansat intr-un moment cel putin special. Lumea este actualmente afectata de pandemia cu coronavirus. Exista numeroase legaturi intre serial si situatia actuala provocata de infectia cu noul coronavirus. In timpul crizei cu coronavirus am putut auzi discutandu-se de ipoteza unui complot mondial. Cu fiecare criza care apare, unii vad in asta un complot al guvernului. Este si logic sa regasim acest subiect si in Utopia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?